Nieuws uit Stabroek

Stabroek

Nieuws uit Stabroek

School wordt omgevormd tot voetbaltempel voor Rode Duivels

18/06/18 19:28 - De leerlingen van Sint-Calasanz, hun ouders, directie en personeel zetten hun basisschool de eerste speeldag van de Rode Duivels in het teken van de wereldbeker.

Slachtoffer getuigt nadat hij aangevallen werd met glas in discotheek: “Waarom had hij het op mij gemunt?”

14/06/18 02:57 - Het 36-jarige slachtoffer dat zaterdagochtend met een glasscherf werd aangevallen in discotheek The Villa, is aan de betere hand. Zijn halsslagader werd geraakt, en hij had veel bloed verloren. Vandaag begrijpt hij nog steeds niet waarom de dader hem aanviel. “Ik had kunnen doodbloeden.”

Zonnewendezingen en dansen

12/06/18 11:01 - Voor de jaarlijkse zonnewendeviering op vrijdag 22 juni aan de Kapel van de Heuvels heeft KAS een selectie meezingers en mee-dansers van formaat opgelijst. Pop, Nederlandstalig, nummers uit de jaren ‘50 en ’60, enz...

Heraanleg Dorpsstraat-Laageind uitgesteld

12/06/18 02:57 - De geplande heraanleg van de as Dorpsstraat-Laageind is uitgesteld tot het voorjaar van 2019. De voorbereiding en de procedures voor de werken vragen meer tijd en dus wordt de timing aangepast. “De omgevingsvergunning voor de werken werd vorige maand ingediend. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt aan een folder met concretere info over het ontwerp en het bijhorende openbaar onderzoek. Belangstellenden krijgen daarna de kans om de plannen in detail te bekijken. Deze zomer kan de aanbesteding worden bekendgemaakt. De nutswerken starten wel dit najaar”, legt de Stabroekse burgemeester Rik Frans (N-VA) uit.

Toneelkring Putte-Ertbrand deelt geld uit

06/06/18 17:14 - Toneelkring Putte-Ertbrand was opnieuw in een gulle bui. Zopas deelde de vereniging vijf cheques van duizend euro uit aan evenveel goede doelen.

Putse Facebookpagina viert 5000ste lid

04/06/18 19:28 - De Facebookpagina 'Ge zijt van Putte aan de grens als...' heeft de kaap van 5000 leden genomen. Het 5000ste lid is Kim Robben (32). Zij kreeg een waardebon van 25 euro, gesponsord door het echtpaar Zhou van Chinees restaurant Tin Sing.

Eerst zwerfvuil rapen en dan fuiven

30/05/18 17:21 - Enkele tientallen kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar sloten de kindergemeenteraad af met een zwerfvuilactie en een fuif. Volgend schooljaar wordt een nieuwe kindergemeenteraad gekozen.

SP.A en Groen protesteren tegen wildgroei appartementen in dorpskern

28/05/18 02:57 - SP.A en Groen klagen de wildgroei aan van appartementen in de dorpskern. Met een lang uitgerold lint maakten ze de impact van 75 extra auto’s in project Begijnhof duidelijk.

Educatieve fietsroute officieel ingereden

17/05/18 15:21 - Vanaf nu kan de speelplaats van basisschool De Rekke ook worden gebruikt als verkeerspark. Hoevenen en Stabroek beschikken beide over een bewegwijzerde VERO-route.

Twee huwelijken, twee mobilhomes

08/05/18 02:57 - Griet Van Berendoncks (54), Lievin Francke (53), Sylvie Van Tiggelt (61) en Marc Durniseau (61) kennen elkaar al bijna veertig jaar. De twee bevriende koppels traden gisteren in het huwelijksbootje. Samen, tijdens een dubbel huwelijk waarbij het eerste koppel trouwt en het tweede getuige is en omgekeerd. Geen luxetaxi’s of koetsen voor het gemeentehuis, maar wel twee mobilhomes. En daarmee vertrokken beide koppels na de plechtigheid samen op huwelijksreis naar een camping in Luxemburg.

Zelf nieuws uit Stabroek?
Deel ervaringen over StabroekStabroek

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Stabroek! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken